Basisschool de Springplank en kinderopvang Kibeo gaan samen verder onder één naam: Kindcentrum de Springplank

Foto: Kindcentrum de Springplank

Op vrijdag 17 februari is er een feestelijke opening van ‘Kindcentrum de Springplank’. Basisschool de Springplank en kinderopvang Kibeo vormen samen een Integraal Kindcentrum (IKC) en gaan verder onder de naam ‘Kindcentrum de Springplank’.

Bij een Integraal Kindcentrum leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten kinderen elkaar onder één dak. Hier werkt heel het team vanuit één visie. Voor kinderen betekent dit een uitgebreid (activiteiten)aanbod en een vloeiende overgang tussen opvang en onderwijs. Dit kent veel voordelen. Het is minder spannend voor peuters om naar groep 1 te gaan, doordat zij van jongs af aan opgroeien in dezelfde vertrouwde omgeving. Peuters en kleuters werken gezamenlijk aan thema’s. Door de speelse, maar doelgerichte interactie tussen peuters en kleuters groeien de kinderen enorm in hun ontwikkeling.

Judith van Wesenbeeck, schooldirecteur en vestigingsmanager Kindcentrum de Springplank: “De nauwe samenwerking tussen opvang en school geeft ons de kans om de ontwikkeling van kinderen in een doorgaande lijn te volgen. Op die manier weten we wat de talenten van de kinderen zijn en waar kansen liggen om ze verder te helpen in hun ontwikkeling. Zo zorgen we er samen voor dat elk kind zich snel thuis voelt op de Springplank en het aanbod krijgt wat hij of zij nodig heeft.”

Bij Kindcentrum de Springplank kunnen kinderen zichzelf zijn en zich volledig ontplooien en ontdekken wie ze zijn. De kinderen krijgen alle ruimte om zelf initiatieven en beslissingen te nemen, waarbij ze ook leren om rekening te houden met vriendjes en de omgeving. Ook leren kinderen verantwoordelijkheid te nemen en grenzen te stellen. Dit bevordert de zelfredzaamheid van kinderen.

Feestelijke opening

De feestelijke opening van Kindcentrum de Springplank is vrijdag 17 februari om 8.30 uur. Prins Baserino, de boerenraad en de nar zijn hierbij aanwezig. Alle kinderen, ouders, verzorgers, leerkrachten en pedagogisch medewerkers vieren dit bijzondere moment mee!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen