Deze week in het zonnetje: Karma

Foto: Dieren Zorg Centrum Louterbloemen

Dit is Karma een kruising Rottweiler van 10 jaar oud. Ze is na het overlijden van haar baasje noodgedwongen naar het asiel gebracht.

Karma heeft altijd veel vrijheid gekend. Ze had een eigen plekje in de garage, maar kwam regelmatig ook binnen in huis. Ze nam haar taak zeer serieus door over het erf te waken. Ze had altijd vrije toegang tot het erf, de tuin en het huis. Het zou ideaal zijn als ze in een zelfde situatie terecht zou komen, maar voelt zich ook prima in een ‘normale’ woonsituatie. Een tuin is wel echt een must voor Karma.

Karma heeft wel echt de karakter eigenschappen van een Rottweiler. Als ze je vertrouwd en goed kent dan is het een lieve, vrolijke en aanhankelijke hond. Ze komt dan graag tegen je aan hangen voor een kroel! Anders kijkt ze graag eerst even de kat uit de boom. Maar met iets lekkers is ze sowieso te paaien.

Karma is een dame op leeftijd, ze is nog speels en houdt zeker nog van een lange wandeling, maar ze is wel wat stram in haar achterhand. Ze krijgt hiervoor een pijnstiller zodat ze wat vrijer kan bewegen. Hierdoor plaatsen we haar liever niet met kleine kinderen, omdat ze het niet fijn vindt als je haar onverwachts aanraakt.

Verder is ze goed zindelijk, kan ze goed alleen blijven en kan ze met andere honden overweg. Loopt buiten netjes mee aan de riem en kan ook goed los lopen. Het is een gehoorzame hond die de commando’s netjes opvolgt. Het liefst plaatsen we deze lieverd bij iemand die ervaring heeft met het ras.

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over deze knappe dame of onze andere asieldieren die in afwachting zijn op een nieuwe baas.

Wilt u maandelijks een steentje bijdragen aan de opvang voor asieldieren? Wordt donateur en ga naar https://louterbloemen.nl/lbdonateurs/ voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen