Weekendweer: twee totaal verschillende dagen

Foto: PixaBay

Vanavond is het bewolkt en valt wat lichte regen, komende nacht is het weer droog. Morgen start droog met zon, maar later volgen buien en in het oosten en zuidoosten is onweer mogelijk. Het wordt 23 tot 28 graden. Vanaf zondag is het Hollands zomerweer met zon, wolken en van tijd tot tijd enkele buien.

Vanavond: lokaal wat lichte regen
De bewolking overheerst en in het westen en later ook in het noorden valt soms wat lichte regen. Elders blijft het meest droog. Er waait een matige oostenwind, aan zee is de wind vrij krachtig en in het Waddengebied nu en dan krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur daalt heel langzaam, want kort na zonsondergang (22:00 uur) is het nog warm met 20 tot 23 graden.

Vannacht: klamme nacht
Het is een klamme nacht met geen lagere temperaturen dan 17 tot 19 graden. In de grote steden wordt het niet kouder dan een graad of 20. Eerst is het nog bewolkt en in het noorden valt nog een spatje regen, maar vanuit het zuiden klaart het op en is het droog. De wind draait weer naar het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht, aan zee en in het Waddengebied is de wind vrij krachtig, windkracht 2 tot 5

Morgen: later (onweers)buien
In de ochtend zijn er flinke perioden met zon en is het droog. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in het zuidoosten stijgt later op de ochtend de kans op een bui. De zuidwestenwind is matig, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig en het warmt snel op. Rond het middaguur is het al 22 tot 26 graden.

In de middag komt het op meer plaatsen tot een bui en vooral in het oosten en zuidoosten kunnen deze buien gepaard gaan met onweer. De duidelijk aanwezige zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en het wordt maximaal 23 tot 25 graden in het westen en 26 tot 28 elders met de hoogste waarden langs de oostgrens.

In de avond trekken nog enkele buien van west naar oost over het land, maar later op de avond wordt het vanuit het westen droog en klaart het op. In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en is het droog. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee. In het Waddengebied is de wind soms stormachtig, windkracht 8 met daarbij zware windstoten van 75-90 km/uur. De temperatuur daalt naar ongeveer 16 graden.

Zondag: stevige wind
Er is een mix van zon, wolken en verspreid over het land enkele buien. De vlagerige zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig in de kustprovincies. Aan zee, maar ook op en rondom het IJsselmeer is de zuidwester hard, kracht 7 en in het Waddengebied de eerste uren nog stormachtig, windkracht 8. Daarbij zijn aan zee, rondom het IJsselmeer en in het Waddengebied zware windstoten mogelijk tot 85 km/uur. Boven land haalt de wind uit naar 60 tot 70 km/uur.

Sta je op een camping, zet je tent dan ook goed vast. Ook losse spullen in de tuin kunnen het best even worden opgeruimd. De temperatuur loopt op naar 20-22 graden in het westen en naar 23-24 in het oosten. In het zuidoosten kan het lokaal nog 25 graden worden.

Maandag: mix van zon, wolken en lokaal een bui
De zon schijnt op de eerste dag van de nieuwe week geregeld, maar er zijn ook stapelwolken aanwezig en hier en daar valt een bui. De zuidwestenwind is weer in kracht afgenomen en is meest matig van kracht. Aan zee en in het Waddengebied is de wind soms vrij krachtig. De temperatuur loopt op naar 20 graden in het noordwesten en naar 24 in het zuidoosten. Op veel plaatsen is het 22-23 graden en dat is een hele normale temperatuur voor half juli.

Daarna: normaal Hollands zomerweer
De rest van de week is het heel normaal Hollands zomerweer met zon, wolken en soms een bui. Dinsdag en woensdag is het 22 tot 26 graden, de dagen daarna is het iets minder warm en aan het eind van de week is het veelal 20 tot 23 graden met steevast de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen