wisselvallig weekend op komst

Foto: Pexels

Aanvankelijk komen in het westen enkele buien voor, elders is het droog. In de middag trekken de buien oostwaarts over het land. Tijdens buien is kans op onweer en windstoten. Later wordt het droog en klaart het vanuit het westen breed op. Het wordt 19 tot 23 graden. Het weekend verloopt wisselvallig met vooral zondag geregeld regen en veel wind bij maximaal 22 of 23 graden.

Zaterdagochtend: toenemende bewolking
De zon schijnt eerst geregeld, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Vooral de kustprovincies maken kans op enkele buien. De zuidwestenwind neemt in kracht toe naar matig tot vrij krachtig vlak aan zee.

Zaterdagmiddag: noordwestelijke helft regen een stevige wind
Op veel plaatsen overheerst de bewolking en vooral in de noordwestelijke helft valt af en toe regen. In het uiterste zuidoosten blijft het waarschijnlijk de hele middag droog met af en toe zonneschijn. De maximumtemperatuur komt hier met 23 graden dan ook het hoogst uit. Elders wordt het 19 tot 22 graden. Gedurende de middag neemt de zuidwestenwind in kracht toe naar matig tot krachtig langs de westkust, 6 Bft.

Zaterdagavond: regenachtig, veel wind aan de westkust
De bewolking overheerst en op veel plaatsen valt regen, mogelijk met uitzondering van het uiterste zuidoosten. In het westen neemt de wind verder in kracht toe terwijl in het oosten de wind in kracht afneemt. Aan de westkust komt een harde zuidwestenwind te staan, 7 Bft. Daarbij is kans op zware windstoten. Landinwaarts waait het veelal matig. Tijdens de nacht naar zondag is het regenachtig. Onder de bewolking koelt het niet verder af dan een graad of 15.

Zondag: bewolkt, regenachtig en veel wind
Je paraplu of regenjas komt deze zondag goed van pas want op de meeste plaatsen verloopt de dag bewolkt en regenachtig. Slechts af en toe is ruimte voor de zon. Naast het grijze en regenachtige weerbeeld waait het stevig met een matige tot harde zuidwestenwind. In het noordwestelijk kustgebied komt het mogelijk tot zware windstoten. De middagtemperatuur ligt tussen 20 en 22 graden.

Maandag: wolken, zon en enkele buien
Ook de eerste dag na het weekend komen buien voor. Tussen de buien door is er een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Gedurende de middag doven de buien uit en wordt het uiteindelijk droog. Het wordt 20 tot 23 graden bij een stevige wind.

Na maandag: aanhoudend wisselvallig
We blijven voorlopig te maken houden met een wind uit westelijke richtingen, waardoor het warme zomerweer vanuit Zuid-Europa ons land vooralsnog niet weet te bereiken. Door een dominante westelijke stromingen is het wisselvallige zomerweer voorlopig nog aan zet en

moeten we dagelijks rekening houden met buien of regen. De maxima komen veelal tussen 19 en 22 graden uit en hiermee ligt de middagtemperatuur iets onder het langjarig gemiddelde

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen