Asieldier van de week: Lieve Sam

Foto: Dierenzorgcentrum Louterbloemen

Deze vriendelijke vent is op zoek naar een fijn nieuw thuis. Helaas moest zijn baasje naar een verzorgingstehuis en kon hij niet mee. Uit de Kijk Het Klikt test is hij als oranje Bezige Bij gekomen. Het is een lieve, sociale hond die heel graag bij mensen wil zijn. Hij houdt van aandacht, maar we merken dat hij nu veel stress ervaart door wat hij allemaal in de korte periode heeft meegemaakt. Hij mist zijn baas en is hierdoor erg onrustig. Hij wil wel kroelen, maar kan momenteel de rust niet echt vinden om er echt van te genieten.

Het is een hond die heel trouw is aan zijn baas, hij zal zijn baas ook ten alle tijden beschermen. Verder is heel gehoorzaam en kent de basiscommando’s goed, zeker voor iets lekkers heb je zeker zijn aandacht. Hij is niet gewend om lang alleen te zijn, hooguit een paar uurtjes houdt hij dit vol. Zeker in het begin zal hij echt veel tijd nodig hebben om aan zijn nieuwe eigenaar en omgeving te wennen. We zoeken iemand die hem die tijd kan geven en ook gunt!

Sam is goed zindelijk en is nog heel levendig en actief. Hij houdt van een wandeling, maar kan ook lekker luieren in zijn mand. Met oudere kinderen zijn Sam prima kunnen samenwonen, kinderen die weten hoe ze met honden moeten omgaan. Maar hij verdedigd zijn voerbak dus daarom plaatsen wij hem niet bij kleine kinderen. Sam is gek op knuffels en kan hier nog heel vrolijk mee spelen.

Over zijn hele lichaam heeft Sam meerdere bulten. Het is niet bekend of deze bulten goedaardig of kwaadaardig zijn. Wat we wel weten is dat Sam er geen last van heeft en nog een baas zoekt die hem een fijne oude dag wil en kan geven. Hoe de bulten zich verder gaan ontwikkelen is niet bekend. Hier moet de nieuwe eigenaar dus wel rekening mee houden.

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Sam of onze andere asieldieren die in afwachting zijn op een nieuwe baas.

Wilt u maandelijks een steentje bijdragen aan de opvang voor asieldieren? Word donateur en ga naar Ik word Donateur – Dierenzorgcentrum Louterbloemen voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen