Weekend weer: Klamme avond en nacht

Foto: Pexels

Vannacht en morgenochtend trekken enkele buien over het westen van het land. Het is klam met een hoge luchtvochtigheid en temperaturen die lange tijd boven 20 graden blijven. Zaterdag wordt een warme zomerdag met 25 tot 28 graden. De dagen daarna blijft het zomers warm met vaak een mix van wolken en zon.

Vanavond en vannacht: broeierig warm, later buien
Het benauwde weer zet ook in de avond en nacht voort. Doordat de bewolking steeds verder toeneemt kan de temperatuur maar moeilijk dalen en ligt rond middernacht op veel plaatsen nog tussen 20 en 22 graden. In stedelijke gebieden is het dan nog een paar graden warmer. In de nachtelijke uren maakt vooral het westen kans op een aantal (onweers)buien, maar verder landinwaarts blijft het nog droog. Het wordt niet kouder dan een graad of 20.

Morgen: eerst kans op regen, later meer zon
Zaterdagochtend trekken eerst nog enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. Bij een matige naar het zuidwesten draaiende wind wordt nog steeds vochtige lucht aangevoerd, waardoor het broeierige weertype nog wel even aanhoudt.

In de middag winnen opklaringen vanuit het westen steeds meer terrein. Het wordt op grote schaal zomers warm met temperaturen boven 25 graden en de hoogste waarden aan de grens met Duitsland. Daar kan het nog 28 of 29 graden worden. De luchtvochtigheid is zeker in de eerste helft van de middag nog erg hoog, waardoor het dan nog broeierig aanvoelt. In de loop van de middag neemt de wind wat in kracht toe tot vrij krachtig aan de kust.

‘s Avonds en ‘s nachts zijn er brede opklaringen en de zuidwestenwind neemt in kracht af naar zwak boven land tot hooguit matig direct aan de kust. In de opklaringen daalt het kwik naar zo’n 15 graden en er kunnen enkele mistbanken ontstaan.

Zondag: zomers warm met zonnige perioden
Waar de zon eerder nog wat moeite had om te schijnen, is dat zondag niet het geval. Er zijn flinke zonnige perioden, maar vooral het zuidoosten van het land is gevoeliger voor enkele wolkenvelden. De temperatuur loopt op naar 24 of 25 graden aan de kust tot 28 graden in het zuidoosten en oosten van het land. De lucht is ook minder vochtig, dus als je buiten wil sporten of andere activiteiten wil ondernemen, dan is zondag de perfecte dag om dat te doen.

Maandag: blijvend zomers met zon en stapelwolken
Het zomerse weer blijft ook maandag nog in Nederland. Het waait slechts zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen en daarmee wordt het op veel plaatsen weer zomers warm met 25 tot 27 graden. Alleen op de Wadden is het een aantal graden minder warm. Het weerbeeld laat daarbij een mix van wolken en zon zien, waarbij de meeste zon is weggelegd voor de westelijke provincies.

Daarna: eerst warm en droog, later wisselvalliger
De warmte houdt ook in de eerste helft van de week stand met dagelijks op veel plaatsen zomerse temperaturen. Er is daarbij een mix van wolken en zon, waardoor het voor veel mensen ideaal weer is om eropuit te gaan. Vanaf donderdag lijkt een wisselvalliger weertype zijn intrede te doen, met vanaf dan dagelijks kans op enkele buien. De temperatuur doet ook een stap terug en ligt vaak tussen 19 en 22 graden.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen