Weekendweer: De meteorologische herfst is van start gegaan

Foto: PixaBay

De meteorologische herfst is van start gegaan. De regen in het zuidoosten trekt geleidelijk weg. De komende dagen verlopen zonniger en een stuk warmer. Dit weekend is het 21 tot 25 graden. Volgende week stijgt de temperatuur nog verder.

Vanavond: enkele buien, vannacht kans op mist
De bewolking overheerst en er trekken nog enkele buien over, lokaal met onweer. Komende nacht kan lokaal, maar vooral in het uiterste zuidoosten, nog een enkele bui vallen. Op de meeste plaatsen is het echter droog en op grote schaal ontstaat mist. Bij weinig wind koelt het af naar gemiddeld 14 graden.

Morgenochtend: plaatselijk eerst (dichte) mist
De dag gaat regionaal mistig van start, plaatselijk kan de mist hardnekkig zijn. In de loop van de ochtend lost de mist geleidelijk op en breekt de zon vaker door. Op een enkel buitje na blijft het droog.

Morgenmiddag: een stuk warmer
Lokaal kan nog een bui voorkomen, maar gedurende de middag wordt het droog en breekt de zon steeds vaker door. Bij weinig wind stijgt de temperatuur op grote schaal naar 22 tot 24 graden. Op de Wadden en in het uiterste noorden en noordwesten is het met 21 graden iets minder warm. Met deze weersomstandigheden is het heerlijk weer om wat buiten te ondernemen. Zo krijgen de activiteiten hardlopen en tuinieren een weercijfer 9!

Morgenavond: sluierwolken vanuit het noordwesten
Er kan nog enige tijd genoten worden van de zon. In de loop van de avond schuiven sluierwolken vanuit het noordwesten het land binnen. Het blijft overal droog. Tijdens de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 9 graden in het noorden tot 15 graden in Zeeland.

Zondag: zon en sluierwolken
Het is overal droog met een afwisseling van sluierwolken en zonnige perioden. Naast sluierwolken komen lokaal ook stapelwolken voor. Het wordt 21 tot lokaal 25 graden met de hoogste middagwaarden in provincie Limburg. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen.

In de nieuwe week: warm en zonnig nazomerweer
Na het weekend blijft het droog en schijnt de zon op veel plaatsen dagelijks uitbundig. De temperatuur loopt bovendien verder op. Maandag en dinsdag is het op grote schaal 24 tot 28 graden met de hoogste middagwaarden in het zuidoosten. Met deze maxima is het warm nazomerweer. Woensdag en donderdag wordt het mogelijk nog een fractie warmer. Tijdens de nachten is het gemiddeld 13 graden.

Bron: weeronline.nlĀ 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen