weekend weer: Warme weer blijft nog een paar dagen

Foto: Pexels / Kampus Production

Het blijft vanavond nog lang warm, vooral in stedelijk gebied. Ook in het weekend kunnen we veel zon en hoge temperaturen verwachten. In de vroege ochtend kan het regionaal wel mistig zijn. Na het weekend zijn er ook wolkenvelden en vooral dinsdag ontstaan enkele buien. Later in de week is het 19 tot 22 graden.

Vanavond: helder, vooral in steden lang warm
Aan begin van de avond is het 25 tot 28 graden in de kustprovincies en 28 of 30 graden in het binnenland. Het is nagenoeg onbewolkt, alleen in het uiterste westen is iets meer sluierbewolking zichtbaar. Later in de avond daalt de temperatuur naar 17 tot 22 graden. Komende nacht koelt het verder af naar 13 tot 17 graden. In grote steden is het nog wat warmer. Er staat weinig wind en verspreid over het land ontstaan mistbanken. Plaatselijk kan de mist dicht worden.

Morgen: regionaal mist, daarna veel zon
Aan het begin van de ochtend zijn veel weilanden gevuld met mist en met de laagstaande zon levert dat een schitterend beeld op. De mist zal op veel plaatsen snel verdwijnen. Alleen op plaatsen waar ook wat laaghangende bewolking voorkomt duurt het net wat langer voordat de zon flink gaat schijnen.

In de middag is het zonnig. Het wordt zo’n 26 graden aan de noordwestkust. In de Randstad en in het noorden van het land is het 27 tot 29 graden, maar aan zee is het door een aanlandige wind wat koeler. In het zuiden en oosten wordt het met 30 of lokaal 31 graden tropisch.

Er volgt een heldere avond en in de nacht naar zondag kunnen opnieuw mistbanken ontstaan. De minima liggen tussen 14 en 17 graden.

Zondag: op grote schaal zeer warm
Na regionaal een mistige start is het opnieuw zonnig. Het wordt op grote schaal 30 graden en in het zuiden en zuidoosten kan het in de volle zon plaatselijk 32 graden worden. Er staat slechts een zwakke zuidoostenwind en die brengt nauwelijks verkoeling.

Maandag: zon, maar ook wolken
De zon schijnt, maar in de loop van de dag verschijnen sluierwolken. Later kunnen ook stapelwolken ontstaan en in de late middag en avond is er kans op een bui. Het is niet meer zo warm als de voorgaande dagen, maar met 26 tot 28 graden in de kustprovincies en zo’n 29 graden in het binnenland is het nog steeds veel warmer dan normaal. In het zuidoosten en oosten kan het plaatselijk nog een keer 30 graden worden.

Daarna enkele buien en minder warm
Vooral dinsdag zijn er wolkenvelden en kunnen we enkele regen- en onweersbuien verwachten. De dagen daarna ontstaat af en toe een bui en is het vaak droog met regelmatig zon. Dinsdag doet de temperatuur een stap omlaag en wordt het 22 tot 25 graden. De dagen daarna is het zo’n 19 tot 22 graden.

Bron: weeronline.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen