Weekend weer: Het wordt heerlijk zonnig

Foto: Pexels

Het is de komende dagen vrij zonnig en de temperaturen lopen flink op. Vanavond en komende nacht is het vrij helder en koelt het landinwaarts hard af. Morgen is het zonovergoten en zondag zijn er iets iets meer wolken aanwezig. Na het weekend wordt het wisselvalliger en valt de temperatuur wat lager uit.

Vanavond en vannacht: brede opklaringen
Tot zonsondergang is er nog veel ruimte voor de zon bij temperaturen rond of net onder 20 graden. Daarmee is het heerlijk weer om jouw weekend af te trappen op een terras, maar als jij lang blijft hangen is een extra jasje meenemen voor de terugweg een slim idee. Vannacht verandert er weinig. Het blijft overal droog bij een mix van wolken en opklaringen. De temperatuur daalt uiteindelijk naar 8 tot 12 graden. Vooral in het noorden kan in de loop van de nacht mogelijk wat mist ontstaan.

Morgen: volop zomerse perikelen
De zwemspullen kunnen weer uit de kast want de zomer is zaterdag weer volop aanwezig. De zon schijnt uitbundig en de temperatuur komt op veel plekken in het land uit rond zomerse waarden. Het wordt 23 of 24 graden in het noorden en langs de westkust tot lokaal 27 graden in Limburg. Met een veelal zonovergoten weerbeeld en ook nog eens heel weinig wind voelt zelfs hoogzomers aan en is het dus heerlijk om bijvoorbeeld bij een meertje te liggen.

Zondag: opnieuw warm, wel meer wolken
Normaal gesproken ligt de temperatuur halverwege september rond een graad of 19. Daar zitten we op zondag nog ruim boven met maxima die uitkomen tussen 21 graden in het noorden tot lokaal 26 graden in het zuiden. De zon schijnt flink, al zijn er wel beduidend meer wolken aanwezig dan op zaterdag. Het zijn voornamelijk sluierwolken en die zullen de zon niet volledig afschermen. De wind is zwak tot matig en komt uit oostelijke richtingen, 2-4 Bft. Al met al is het zondag nog heerlijk (na)zomerweer.

Maandag: enkele regen- of onweersbuien
Na een warm en veelal zonnig weekend krijgen we in de nieuwe week te maken met een weersomslag. Maandag komen verspreid over het land enkele regen- of onweersbuien voor. Het is vrij benauwd met maxima die nog uitkomen tussen 20 en 25 graden. De wind is een stuk meer voelbaar dan de voorgaande dagen. Er staat een matige tot aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind, 3-5 Bft.

Gaan we de herfst in?
De dagen hierna wordt het een stuk wisselvalliger met dagelijks kans op buien of regengebieden die over ons land trekken. Soms kan het hierbij ook stevig waaien en daarmee is het af en toe zelfs een beetje herfstachtig. Ook de temperatuur zet een daling in met maxima die uitkomen rond een graad of 20.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen