Weekend weer – zon, bewolking en regen wisselen elkaar af

Foto: PixaBay

Dit weekend zien we een duidelijke tweedeling in ons land. Het noorden heeft met de meeste bewolking te maken, waaruit soms ook wat regen valt. Verder naar het zuiden is er veel meer ruimte voor de zon en daar wordt het zaterdag 22 tot 24 graden. Zondag verloopt tijdelijk minder warm met meer wolken.

Vanavond: op veel plaatsen droog
In het noorden heeft de bewolking de overhand en hier kan een beetje regen vallen. Elders is het droog en klaart het breed op. Vooral in het noordwestelijk kustgebied waait het nog stevig door. Vannacht kan in het noorden nog altijd wat regen vallen. Vooral in het midden en oosten komt regionaal wat laaghangende bewolking voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 12 en 16 graden met de hoogste waarden in het noorden.

Morgenochtend: meeste zon in het zuiden
Regionaal kan de ochtend grijs van start gaan door aanwezigheid van laaghangende bewolking, maar gedurende de ochtend lost de laaghangende bewolking op. In het midden en zuiden is het droog en zonnig terwijl het in het noorden bewolkt is en wat regen kan vallen. De westenwind is matig tot (vrij) krachtig pal aan zee. Woon je in het noorden en heb je buitenplannen? Houd onze neerslagradar dan goed in de gaten.

Morgenmiddag: tweedeling
De meeste zon is weggelegd voor het zuiden. Het is hier met maxima van 22 of 23 graden dan ook het warmst. De combinatie van zon en hoge middagwaarden maakt het heerlijk weer om eropuit te trekken. In het noorden is het wederom bewolkt en is het met maximaal 19 graden wat minder warm. Uit de bewolking kan af en toe wat regen vallen. Er waait een matige westenwind in het binnenland en (vrij) krachtige wind aan de kust.

Morgenavond: noorden bewolkt, zuiden opklaringen
Het noorden blijft met wolkenvelden te maken hebben en in het zuiden komen opklaringen voor. In het noorden kan het wederom licht regenen. Tijdens de nacht naar zondag is ook in het midden en zuiden meer bewolking aanwezig. De temperatuur daalt naar 8 tot 13 graden.

Zondag: waarschijnlijk een dip
Koele lucht vanuit het noorden wint geleidelijk terrein. De grens van koele lucht in het noorden en warme lucht in het zuiden ligt zondag boven ons land. De verwachting is nog vrij onzeker, maar het lijkt erop dat de dag overwegend bewolkt verloopt met 15 graden in het noorden en 19 of 20 graden in het zuiden. Het blijft op de meeste plaatsen droog.

Maandag: hoge maxima
Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en lokaal kan een buitje voorkomen. Naast stapelwolken komt ook sluierbewolking voor. Met maxima tussen 18 graden in het noorden en 22 graden in het zuiden is het warm oktoberweer. Middagwaarden van 17 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

Na maandag: oplopende temperaturen
De zuidwestenwind voert warme lucht naar ons land. Dinsdag en woensdag ligt de middagtemperatuur waarschijnlijk tussen 20 en 24 graden. Beide dagen lijken grotendeels droog te verlopen met af en toe zon. Tijdens de nachten ligt het kwik op gemiddeld 14 graden. Woensdagavond neemt de bewolking toe en tijdens de nacht naar donderdag trekt een regengebied over het land. Naast veel regen kan het dan ook stevig waaien. Vanaf donderdag komt de middagtemperatuur een stuk lager uit.

Bron: weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen