Opvanglocatie asielzoekers op zuidelijk perceel Schansdijk

Foto: Gemeente Moerdijk

In juli besloot de gemeenteraad dat er aan de Schansdijk in Zevenbergen een opvanglocatie komt voor maximaal 200 asielzoekers. In eerste instantie was het de bedoeling om de opvanglocatie te bouwen ten noorden van de huisvesting voor Oekraïners (Kafra Towers). Dit in verband met de eerder gevonden sporen van vervuiling op de zuidelijke kavel en de onduidelijkheid over de benodigde oppervlakte voor de inrichting en bouw van de COA-huisvesting.

Zowel de gemeenteraad als omwonenden en omliggende bedrijven hebben hierover vragen gesteld. Het college heeft toen beloofd nader te onderzoeken of de zuidelijke kavel geschikt kan zijn.

Huisvesting op de zuidelijke kavel
Inmiddels is duidelijk dat de vervuiling op de zuidelijke kavel verwijderd kan worden zonder de planning van het COA te verstoren. Ook weten we nu dat de grootte van de gewenste COA-accommodatie op de zuidelijke kavel past. De keuze voor de zuidelijke kavel heeft bovendien de voorkeur bij de omwonenden en omliggende bedrijven. Het COA wil de lijn van de gemeente volgen en de wensen van de omgeving zo goed mogelijk respecteren. Met het oog op dit alles, heeft het college besloten te kiezen voor huisvesting op de zuidelijke kavel.

Planning
Het COA bereidt op dit moment de vergunningaanvraag voor. Naar verwachting start de bouw in het voorjaar en is de locatie rond de zomer van 2024 gereed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen