Asieldier van de week: Knappe Tarrok

Foto: Dierenzorgcentrum Louterbloemen

Deze knapperd heet Tarrok en is een Duitse Herder van 2 jaar jong. Tarrok is een vriendelijke energieke kerel! Hij beheerst de basiscommando’s goed en voor iets lekkers heb je zeker direct zijn aandacht. Hij is speels en houdt echt van aandacht. Uit de Kijk Het Klikt test is hij ook als groene Actieveling gekomen.

Bij zijn vorige baasje heeft er een bijtincident plaatsgevonden. Dit incident is achteraf heel goed te verklaren, toch is het een groot aandachtspunt bij Tarrok. Wanneer Tarrok te hoog in zijn opwinding zit dan kan hij omgekeerde agressie vertonen. Hij weet dan niet hoe hij de frustratie kwijt moet en reageert dit af op de persoon die het dichtstbij staat. Tarrok zoekt een baas die deze frustratie in goede banen kan leiden. Zijn opwinding stijgt vooral bij het zien van kinderen en andere honden (vooral honden die uitvallen naar Tarrok). Wanneer hij er niet bij kan, gaat hij in de riem hangen en blaffen. Hij is even geplaatst geweest maar ook hier ging het mis. Hij is ook binnen moeilijk te hanteren. Hij eist alle aandacht op en wanneer hij deze niet krijgt dwingt hij het af. Dit doet hij door te happen en aan te blaffen. Dit deed hij voornamelijk bij de man in huis. Tarrok neemt dan een dominante houding aan en blijft uitproberen. Hij moet dus geplaatst worden bij iemand met een zeer lange adem. We hopen dat dit minder zal worden naarmate hij ouder wordt. Hij zit nu nog in een moeilijke periode qua gedrag.

Inmiddels is hij twee keer in training geweest bij organisaties voor speur en werkhonden. Helaas blijkt hij hiervoor niet geschikt. Bij de laatste training is hij een aantal weken weggeweest, maar bleek alsnog niet in huis te hebben wat ze zochten.

Hij kan af en toe met andere honden, mits deze honden sociaal en vriendelijk naar hem zijn. Met kleine honden en katten kan hij niet overweg. We plaatsen Tarrok niet bij kinderen, omdat de opwinding te snel bij hem stijgt en hij ongewenst gedrag kan gaan vertonen. Een actieve baas die veel met Tarrok gaat ondernemen. Hij doet niets liever dan dingen samen met zijn baas. Hij is heel erg mensgericht. Heeft u een fijne plek voor Tarrok?

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Tarrok of onze andere asieldieren die in afwachting zijn op een nieuwe baas.

Wilt u maandelijks een steentje bijdragen aan de opvang voor asieldieren? Word donateur en ga naar Ik word Donateur – Dierenzorgcentrum Louterbloemen voor meer informatie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen