Asieldier van de week: Mechelse Herder Billy

Foto: Dierenzorgcentrum Louterbloemen

Ontmoet Billy, een vriendelijke Mechelse Herder van 10 jaar oud. Wegens het overlijden van zijn baasje is Billy bij ons gebracht. Ondanks dat Billy 10 jaar oud is, is het nog een zeer actieve en gezonde jongen! Uit de Kijk Het Klikt test is hij daarom ook als groene Actieveling gekomen.

In huis daarentegen is hij heel rustig en kan hij gerust uren achter elkaar lekker slapen mits zijn baasje in de buurt is. Hij is dan relaxed en komt af en toe vragen om een kroel. Want Billy vind het heel lastig om alleen thuis te blijven. Hij is niet gewend om alleen te zijn en is heel graag bij mensen in de buurt. Het is een hele onzekere jongen die snel nerveus en overprikkelt raakt van vreemde situaties en dus ook bij het alleen zijn. Wanneer Billy alleen is gaat hij blaffen. Hij maakt geen spullen kapot (behalve zijn eigen speetjes). Het alleen zijn moet worden opgebouwd en hij moet weer vertrouwen krijgen dat hij niet weer op zoek moet naar een andere baas.

Billy is een Mechelse Herder maar is echt een allemansvriend. Hij is heel sociaal, houdt van aandacht en totaal niet waaks. Blaft alleen als de deurbel gaat. Is ook nog speels, vooral op piepspeeltjes is hij dol! Met andere honden is het wisselend. Het is echt een hele onzekere hond, dit komt ook mede doordat hij staar heeft en het niet altijd goed ziet. Wanneer een andere hond niet reageert dan reageert Billy ook niet, maar als een andere hond naar hem uitvalt dan zal Billy dit ook doen. Zijn oude eigenaar heeft het nooit aangedurfd om hem met andere honden te laten spelen. Dit moet dus echt per hond worden bekeken.

Heeft u de tijd voor deze lieve jongen? Billy hoopt snel kennis te maken!

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Billy of onze andere asieldieren die in afwachting zijn op een nieuwe baas.

Wilt u maandelijks een steentje bijdragen aan de opvang voor asieldieren? Word donateur en ga naar Ik word Donateur – Dierenzorgcentrum Louterbloemen voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen