Politie maakt cybertour langs basisscholen

Foto: Politie

Roosendaal/ Moerdijk/ Rucphen – Politieagenten hebben 12 tot en met 15 juni een Cybertour gemaakt langs basisscholen in de gemeenten Roosendaal, Moerdijk en Rucphen. Op 27 juni worden ook scholen in de gemeente Halderberge bezocht. Dat doet de politie in samenwerking met de gemeenten, jongerenwerk en HALT.

Tijdens de tour langs leerlingen van groep 7 en 8 van een flink aantal basisscholen gaven agenten voorlichting over allerlei onderwerpen waar leerlingen online mee te maken kunnen krijgen. Zo gaat het over online pesten, sexting, oplichting en andere zaken.

Omdat leerlingen van groep 7 en 8 vaak al actief zijn op social media en in niet al te lange tijd naar de middelbare school gaan gingen agent uitgebreid met ze in gesprek. Social media zijn niet meer weg te denken en levert vaak een positieve bijdrage aan het sociale leven van jongeren, maar er zijn ook risico’s. Daarover werd gepraat en werden tips gegeven. Ook werden de online ervaringen van de kinderen besproken.

Heb je zelf vragen over (cyber)pesten of andere online zaken? Kijk dan op https://www.vraaghetdepolitie.nl/pesten-en-online

Bron: Politie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen