Weekendweer: We houden niet niet droog

Foto: Pexels

Vandaag trekken enkele pittige buien over het land. Het wordt 17 of 18 graden en de wind is goed voelbaar. Ook morgen houden we het niet helemaal droog. Aan de temperatuur verandert weinig. Vanaf zondag breekt een droge periode aan. De temperatuur zet dan een stijgende lijn in en in de nieuwe week wordt het dagelijks 20 tot 23 graden.

Overdag: enkele (onweers)buien
Op de laatste dag van de werkweek is het opnieuw flink wisselvallig. We krijgen namelijk te maken met enkele regen- of onweersbuien. In de vroege ochtend lijken de meeste buien voor de kust te liggen, maar gedurende de ochtend trekken deze buien steeds meer het land op. In de middag komen ook landinwaarts buien voor. Tussen de buien door schijnt de zon geregeld en wordt het 17 of 18 graden.

Tijdens de buien is plaatselijk kans op onweer, hagel en veel regen in korte tijd. De wind neemt gedurende de dag flink in kracht toe. Er staat een matige tot aan de noordwestkust harde zuidwestenwind, 4-7 Bft. Bovendien is bij de buien kans op windstoten die in het binnenland op kunnen lopen tot circa 60 km/uur. In de noordwestkust pakken ze mogelijk wat hoger uit tot ongeveer 80 km/uur.

Zaterdag: opnieuw buien
Ook zaterdag komen nog enkele buien voor in ons land. De buien zijn echter een stuk minder intensief en minder talrijk dan de buien die vrijdag ons land aandoen. In de tweede helft van de middag trekken de laatste buitjes via Duitsland weg. Op veel plekken schijnt de zon nog even. Aan de temperatuur verandert weinig. Het wordt 17 of 18 graden bij een meest matige wind uit het zuidwesten, 3-4 Bft.

Zondag: oplopende temperaturen
De tweede weekenddag ziet er een stuk anders uit dan voorgaande dagen. De dag verloopt overal droog met flink wat ruimte voor de zon. Er komen wel enkele velden met sluierbewolking voor, maar op veel plekken schijnt de zon daar gewoon doorheen. De temperatuur valt ook weer iets hoger uit. Het wordt 18 graden op de Waddeneilanden tot ruim 20 graden in het zuidoosten. Dit zijn zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.

Hierna: fraai nazomerweer op komst!
In de nieuwe week doet de temperatuur er nog een schepje boven op. Dagelijks stijgt de temperatuur naar 20 tot 23 graden. De dagen verlopen droog en vaak zonovergoten en daarmee kunnen we zeker een paar dagen genieten van heerlijk nazomerweer. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen weer iets toe.

Bron: weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen