Onweer verdrijft hitte: komende dagen flinke weeromslag verwacht

Foto: Pexels

De uitzonderlijk warme periode waar we ons in bevinden komt tot een einde. Vandaag is het nog zeer warm met maxima die uitkomen tussen 25 en 30 graden, maar vannacht en morgen wordt de hitte verdreven door regen- en onweersbuien. Woensdag en donderdag verlopen zo goed als droog bij maxima die uitkomen rond 20 graden. Dat zijn gebruikelijke temperaturen voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht: een enkele (onweers)bui
Wolken krijgen steeds meer de overhand en in de loop van de avond neemt vanuit het zuiden de kans op (onweers)buien toe. Vannacht komt het op meerdere plaatsen tot enkele regen- of onweersbuien. De meeste zijn weggelegd voor het binnenland. De kustgebieden houden het vaker droog. In de loop van de nacht is regionaal kans op nevel en mist. We gaan opnieuw een vrij zachte en plakkerige nacht tegemoet met minima die uitkomen tussen 16 en 19 graden.

Morgen: stevige regen- of onweersbuien
In de ochtend hebben we eerst nog te maken met wegtrekkende buien richting Duitsland. Hierna is het tijdelijk wat vaker droger, maar in de middag komt het opnieuw tot enkele regen- en onweersbuien. Vooral in het zuidoosten kunnen de buien stevig uitpakken met mogelijk ook onweer, hagel en veel regen in korte tijd. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon. Met maxima die uitkomen tussen 22 en 25 graden is het beduidend minder warm dan voorgaande dagen.

Woensdag: terugkeer naar normale temperaturen
In de vroege ochtend komen landinwaarts nog enkele buien voor. Deze buien trekken vrij snel het land uit en hierna volgt een droge en veelal zonnige middag. Bij een overwegend matige wind uit noordelijke richtingen stijgt de temperatuur uiteindelijk naar 19 en 21 graden uit. Met deze maxima is het een stuk minder warm dan voorgaande dagen. Desondanks zijn deze middagwaarden zeer gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Donderdag: mix van wolken en zon
Op donderdag krijgen we te maken met een vergelijkbaar weerbeeld als op woensdag. Het blijft overal droog en wolken en zon wisselen elkaar regelmatig af. Ook aan de temperatuur verandert weinig. Het wordt 19 tot 22 graden. Al met al een heerlijke dag om er lekker op uit te trekken of buiten iets actiefs te ondernemen.

Daarna weer stijgende temperaturen
De dagen hierna zet de temperatuur weer een stijgende lijn in. Vrijdag liggen de maxima tussen 20 en 24 graden, maar in het weekend kan het in het binnenland weer zomers warm worden. De dagen verlopen droog met flink wat ruimte voor de zon. Pas na het weekend neemt de kans op een wisselvalliger weertype iets toe.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen